Casa Veraneo

Cartagena

Cartagena

De stad Cartagena

Cartagena is een drieduizend jaar oude stad met een rijk verleden. Begonnen als nederzetting ishet in 223 voor Christus door de Cartageners gesticht als “Quart Hadas”. Vervolgens zijn de Romeinen voor vijfhonderd jaar gekomen en is de stad als commercieel centrum opgebloeid. Nadat de Romeinen verdreven zijn trad met de komst van achtereenvolgens de Byzantijnen,
Arabieren en Castillianen het verval op. Pas in de achttiende eeuw is de stad weer opgebloeid. De haven van Cartagena is al voor meer dan twee duizend jaar een belangrijk strategisch punt. Admiraal Nelson heeft de haven eens als veiligste van de Middellandse Zee bestempeld. Zelfs hedentendage is Cartagena de marine haven van Spanje en wordt tevens gezien als één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. De oude binnenstad wordt omringd door de zgn. Muralla del Mar, een muur met 8 poorten.
De stad heeft o.a. de volgende archeologische beziens- waardigheden:

Het Romeinse Theater

Dateert uit de eerste eeuw voor Christus en wordt gezien als een van de belangrijkste Romeinse theaters van Spanje. Het theater is in 1987 ontdekt en de opgravingen gaan tot hedentendage door. Kan dagelijks worden bezichtigd, evt. onder leiding van een gids.

Het Nationaal archeologisch maritiem museum

Is in 1982 geopend tegelijkertijd met het Nationaal centrum voor archeologisch onderwater onderzoek. Toont o.a. de overblijfselen van diverse gevonden wrakken en een dwarsdoorsnede van een Romeins koopvaardij schip.

Ambachtencentrum “El Centro de Artesanía”

In dit centrum wordt het werk van diverse locale handarbeiders getoond en te koop aangeboden. Er wordt een goed beeld verkregen van wat er allemaal in de regio wordt gemaakt (verwerkte materialen o.a. keramiek, glas, textiel).
Voor meer informatie over Cartagena, zie dit artikel.


Cartagena Mar Menor Sierra Espuna Murcia Ricotta vallei