Casa Veraneo

Mar Menor

Mar Menor

Kristalhelder water

De Mar Menor is een van Europa’s mooiste natuur-gebieden. Sierlijke flamingo’s bewonen de zoutbekkens. Rondom de baai liggen prachtige zandstranden. De kristalheldere binnenzee zit boordevol therapeutische zouten en mineralen. Goed voor lichaam en geest!
De zee is ondiep (max. 5 meter) en aangenaam warm. Je kan van april tot eind oktober/november zwemmen. Er is voor elk wat wils! Voor de rustzoekers kan je er genieten van het heldere kalme water en voor de actievelingen tegelijkertijd zijn er mogelijkheden zat om diverse water-sporten te beoefenen zoals zeilen, kanoen, waterskien, scuba-diving of windsurfen.

Blue Flag beach

Van oudsher vieren de Spanjaarden zelf er hun zomer-vakanties, waardoor het nog een echt authentiek karakter heeft. De tientallen kilometers stranden geven je zelfs in het hoogseizoen en gevoel van vrijheid. Het is er beslist niet overbevolkt en dus zeer aangenaam vertoeven.
De Mar Menor, de binnenzee met haar kristalheldere ondiepe, warme water is uniek in Europa. Diverse stranden zijn door de Europese Unie uitgeroepen tot “Blue Flag” beach, wat inhoudt dat deze stranden behoren tot de beste van Europa. Het strand in Mar de Cristal is uitgeroepen tot Blue Flag Beach.


Cartagena Mar Menor Sierra Espuna Murcia Ricotta vallei