Casa Veraneo

Sierra Espuna

Sierra Espuna

Pozos de Nieve

De Sierra Espuña is Murcia´s grootste bosgebied en biedt geweldige uitzichten. De hoogste toppen van de bergketen zijn: de Morron de Espuña (1583m), Pedro Lopez (1569m) en de Morron Chico (1440m). Hoog in de Sierra zijn de “pozos de Nieve”. Dit zijn sneeuwputten die in de 16 eeuw werden gebruikt om sneeuw op te slaan gedurende de winter.

Prachtige wandel en fietsroutes

In het voorjaar – als door de druk van zijn eigen gewicht de sneeuw was veranderd in ijs – werd het ijs, verpakt in stro, met ezeltjes naar de omliggende dorpen en steden gebracht. Recentelijk zijn enkele van de “pozos de Nieve” gerestaureerd. Er zijn in de Sierra Espuna 30 verschillende wandel en fietsroutes in de omgeving uitgezet en gecontroleerd door de Spaanse bergsportvereniging. Er zijn verschillende niveaus in moeilijkheid, lengte, en stijging. De Sierra Espuña kent een uitbundig wildbestand en is bekend om zijn wilde zwijnen, moufflon’s, bijzondere vlindersoorten, adelaars en andere roofvogels. Ook zijn er bijzondere planten te vinden zoals o.a. de wilde orchidee. Aan de voet van het natuurpark Sierra Espuna ligt het heuveldorpje Gebas.

Barrancos van Gebas

Aan de ene kant de Sierra met zijn prachtige karakteristieke pinos, luimdennenbomen, aan de achterzijde veel amandel- en olijfbomengaarden en de “Barrancos van Gebas” of maanlandschap, een landschap dat door erosie de meest grillige vormen heeft aangenomen , die bestaat uit geulen, canyons, die een spectaculair beeld geven. Dit deel van beschermde natuurgebieden in de regio van Murcia, wordt uitgeroepen tot beschermd landschap in 1995. 


Cartagena Mar Menor Sierra Espuna Murcia Ricotta vallei